Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter regnet.

Regnet faller
gråter längst rutorna.
Himlen är mörk
ösregnet härskar.
Gamla löv flyger omkring
dansar och virvlar.
Sedan avtar ösregnet
och duggregnet tar vid.
Vattenpussar
gör gatan prickig.
Luften är klar
lätt att andas.
Efter regnet i solen
skimrar naturen.
Längst grenarna
hänger regndroppar på tork.
Glittrar och skimrar
som diamanter.
Stunden efter ett vårregn
tänker man klarare.




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 659 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-05-22 17:24



Bookmark and Share


  anits VIP
Härligt skaldat!
2015-06-04

    ej medlem längre
Efter regn kommer sol - snyggt..
2015-05-23

  Eva Helene VIP
Befriande skön känsla, väl beskriven.
2015-05-22

  ResenärGenomLivet VIP
Du har ett härligt sätt att beskriva detta..."hänger regndroppar på tork"...fantastiskt...
2015-05-22

    ej medlem längre
Njuter av regnet i din vackra dikt.
2015-05-22

  Gunnel Eriksson VIP
Även regn är vackert
särskilt i din dikt.
2015-05-22

  ULJO
Underbar läsning
2015-05-22

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt!
Ser bilder för min inre syn.
2015-05-22

  louisegirl
Fin naturskildring
2015-05-22

    Dan Myrbeck
Härligt att
vattenpussar
vår vår pussar.
2015-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP