Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har även läst in texten. Den går att spela upp med ljudspelaren här på sidan.


Vårens tecken

Duggregnet blöter vartenda snår.
Skrikande marskatter varandra klår.

Blåsippor ute i backarna står.
Just intill väggen liljor ut slår.

Solen sin väg över himlen går,
kvällsskuggan tvärs över vägen når.

Premiärcykelturen ger värkande lår.
Den första myggan ger kliande sår.

Bonden sitt vete på fältet sår.
Scouten på hajk tältet upp slår.

Virvlande pollen gör andningen svår.
Trots det jag ändå ganska väl mår.


Men just i detta år
våren en ny mening får.

Nu i mars min Pappa dog
genast upp till himlen drog.


Där andra ser ett vårens tecken,
och går att byta däcken,

känner jag ett tomhetshål,
som jag endast stundom tål.


Visst, det kommer nya vårar,
men de ger mig alltid tårar.




Bunden vers (Rim) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 619 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-05-29 01:07



Bookmark and Share


  Palett
Berörande och vackert skrivet om våren, men också vemod i texten.
2015-05-31

  Ljusletaren
Dikt som berör!
Vackert foto/kram
2015-05-29

    ej medlem längre
Våren är lite vemodig. Och särskilt då om man har sorgliga minnen, det blir aldrig mer som det varit.
Fint diktat!
2015-05-29

  S.A.I. Steve Lando VIP
Vårar har den effekten:) god text kring vårkänslor
2015-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)