Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag skulle vilja förklara ensamheten på ett annat sätt än ensamhet under huden och sönderslagna andetag så att du förstår att det gör ont att inte kunna andas att det finns saker som gör mer ont än blodig hud och en sönderfräten hals. jagkaninte


It\'s too late




Det finns någonting
jag har glömt det nu



Ibland undrar ni varför
jag inte vill bli frisk
för alla vill väl må bra ingen vill väl
sluta andas och ingen vill väl
slita sönder sin egen hud
ingen vill väl vara olycklig?

Och jag brukar svara att
mitt logiska tänkande
inte fungerar som det ska och
att ingenting med mig är logiskt längre
ni brukar sluta fråga då

Men det är bara
bara undanflykter för att slippa tänka för jag
jag hatar att tänka på det som gör ontontont
vet du att det gör ont?

För ska jag vara fullkomligt ärlig så har jag ingen aning om vad ni pratar om
när ni berättar om
lyckliga sommardagar med
sand i sandalerna och brännande kärlekssol mot bar hud
(vacker hud)

och när ni berättar att
jag, jag har faktiskt också mått bra för
ni har faktiskt sett mig i skolkatalogen när jag var liten
sex sju åtta nio tio år
och jag ser faktiskt riktigt glad ut
inte alls såhär osäker som jag verkar nu

jag upphör aldrig att häpnas av eran tydliga oförståelse
för jag berättar gång på gång att när jag var sex år fylldes mina dabokssidor med
JAG HATAR MIG SJÄLV JAG HATAR MIG SJÄLV JAG HATAR MIG SJÄLV
och
livet tjäns jåbigt, jag har pratat med mamma om det och hon säger att alla tjänner så ibland
jag försöker att inte tänka på det för det är när jag är ensam som det känns mäst




Och vet ni hur ont det gör att inse att jag faktiskt, så länge jag kan minnas
aldrig haft någon längre tid av livskärlek
utan att ständigt längta efter det slutgiltiga
utan att alltid längta efter att någon ska krama mig och säga att
man kan inte vara ensam för evigt
det finns inget mörker som aldrig tar slut

men ingen som aldrig känt sig
ensamlitenfelfuldumjobbig
m i s s l y c k a d
förstår att det är det man mest av allt behöver höra



och jag har slutat trott på livet nu

så skrik åt mig då
skrik åt mig som ni alltid gör när jag faller om och om igen
skrik då för fan men det är såhär det känns




Fri vers av glasfilosof
Läst 605 gånger
Publicerad 2006-04-17 11:33



Bookmark and Share


  vintervila
jag skulle vilja ge dig några stjärnor i kanten för denna texten. den lämnar mig sval och tyst på ett kusligt sätt. Just nu virvlar en massa tankar i mitt huvud. Denna var bra skriven, riktigt bra. Som sagt skulle jag vilja ge dig ett par stjärnor i kanten.
2006-05-16

  galjonsfigur
så sant att det gör ont.
2006-04-28
  > Nästa text
< Föregående

glasfilosof