Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så skulle jag ha gjort, men jag vet inte om jag törs


Nationaldagen på PK vis

 

Mina halvsvenska barn ska fira sin halvsvenska nationaldag med sin osvenska pappa genom att halvsjunga den svenska nationalsången med sina halvsvenska söta röster och deras osvenska pappa ska ackompanjera dem på det osvenska pianot och vi ska önska oss att ännu fler osvenska människor ska flytta in till vårt fagra land och fira nationaldagen med oss. Och sen ska vi äta den osvenska maten och dricka osvenska drycker och sen ska vi äta osvenska jordgubbar och sen ska vi leka osvenska lekar och och sen ska vi gå och lägga oss och sova och sen ska vi drömma att vi bara drömde att det fanns människor som vill tala om för oss vad som är svenskt och vad som inte är det. Obs! Alla som inte delar SDs åsikter är per definition PK.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Onomatoprofet VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-06-06 13:58



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Härlig text!

Jag undrar lite över vad vi skulle ha för slags entiteter som skulle fungera, för vi måste ju ha samhällsliknande strukturer. Jag tror inte på en värld, det blir NWO över det i mina öron, och toppstyrning gånger tusen! Jag tror hellre på mindre områden med lokalvaluta. Jag diggar ju inte EU heller! Om vi ska ha nationalstater så borde synsättet på dem förändras, men det är väl knappast möjligt med alla nationalister!

Läste just Röda rummet av August Strindberg som jag köpte i april... 1982, så det var ju på tiden, och där diskuteras ju också nationalismen bakåt mot 1600-talet, fast boken skrev 1879. Där menar Strindberg att det inte finns något svenskt överhuvudtaget, att det bara är ett jävla humbug!

Men frågan är hur vi ska ha våra samhällen?.. Vi måste ha bort NATO först bara så de inte får ny marknad att ragga medlemsstater på!

Tänkvärd och fin text som sagt!
2015-06-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra brandfackla med viktigt budskap, påklädd ironi att ta till sig.
2015-06-06

  Magdalena Eriksson VIP
Bra å kul skrivet om svenskarna i Sverige som tror de är så svenska fast inte ens deras egna traditioner är så svenska.

2015-06-06

  Gunnar Hilén VIP
Nationalism är verkligen jävulens påfund...kanske speciellt när den inte visas öppet utan med knytna nävar i byxfickorna och snea leenden...."överseende" leenden
2015-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP