Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörka vatten

Han vågar inte muntligen berätta.
Tangentbordssmatter haglar tätt ikväll.
Den otrohet som härjat i hans tjäll,
Den måste han till slut ifrågasätta.

De delar ju, hans tjej och han, en etta;
Nu får han lov att vara rationell.
Han måste också sluta vara snäll.
Han klickar "send" och lägger sig till rätta.

Där hemma kommer festen att bli lång,
Så kallad tjejkväll in i sena natten,
I lustans boning där som kyssar bränns.

För honom är just mardrömmen igång;
Han styr sin skuta över mörka vatten
I våldsam storm av hor och dekadens.




Bunden vers (Sonett) av Lovisa H N
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-06-07 07:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lovisa H N