Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt om litte vad som helst.


I Största Allmänhet



Många deltar i den Stora Kampen!
Ingen Vila på den Höga Rampen!

I System, där Alla spelar Apa, -
ses de kräkas Pommac, - frusta, rapa!

Jakt på oslipade diamanter, --
avsedda för blålockiga tanter...

Annemo befinner sig på grön kvist.
Hon kan andas ut, har fått frid, - till sist!

Gamla slåss mot det elementära.
Att 'i Ungdom gå' vill de sig lära.

De tycks frukta att de skall urarta.
Bättre se sig om och på-nytt-starta !

Jag vet inte om jag är riktigt klok.
Men, får kånka på ett tungt å tjockt ok!

Kallar det Kunskap, men jag betvivlar
att det är sant, - kanske, jag -blott- skrävlar?!

Hjärnan reagerar på koffein, --
som vore det ett slags god medicin !

Om, jag, sen, röker en cigarett till,
tänker jag -precis- de tankar jag vill !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 153 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-06-07 15:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Befriande med tankar som får gå lite sina egna vägar - som fria, vilda fåglar.
2015-06-07

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det var lite av varje...men var alltid dej själv...
2015-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf