Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tal till Julia och Lisa på examensdagen

Idag på examensdagen den 9 juni 2015 vill ge er varsin bok där ni själva kan formulera era tankar och känslor. Jag tror att det är viktigt att i en tid där det finns så många starka intressen, inte minst ekonomiska, som vill forma unga människors sinnen så kan det vara bra att ha med sig en karta och en kompass. Kartan i det här fallet är det du tänker och det du känner och kompassen är ditt språk. Så använd den här boken, helst varje dag till att skriva, kanske inte i första hand vad du gör utan vilka spår som finns kvar i dig av allt du kommer uppleva på din långa resa.

Om några år kan du gå tillbaka till din bok och upptäcka att du har förändrats och att du nu har helt annan syn på världen. Det finns de som säger att när man är 15-16 år så ser man världen som tydligast, men man har minst makt att förändra den. Kanske kommer du med tiden att få mer makt att förändra saker, världen kommer att bli allt mer komplicerad och du kanske blir involverad i en labyrint av olika kompromisser. Då kan det vara skönt att gå tillbaka till en tid då ens tankar var raka och tydliga och du såg världen ungdomens klara ögon.




Övriga genrer av Respons VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-06-09 09:48



Bookmark and Share


  Epione VIP
O är de så stora nu, fint skrivet av en stolt far.
2015-06-12

  Blomma-Stjärna VIP
omtänksam och fin examenspresent - med texten till :-) !
2015-06-09

    ej medlem längre
Fina presenter och värdefulla råd till dina tvillingdöttrar
2015-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP