Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack för ordet, för att vi har det och för att vi kan använda det.


Och här står jag och babblar

Idrotten är folkets opium sa Mao en gång
Idrott ger pengar är Blatters glada sång
En procent av jordens folk i lyx och överflöd
sjutton procent äter smulor av andras bröd

Och här står jag och babblar

Människor flyr från ett Syrien som faller sönder
Mjölkpriset ska höjas rasar Sveriges bönder
Alla behöver vatten och bröd på sitt bord
någonstans att bo och ett vänligt ord

Och här står jag och babblar

Kommer värme denna kalla vår när isglassen ratas?
blir det helvetets värme för Islamitiska Staten?
Världen brinner och vi kan inte släcka
vattnet finns inte där så det kan räcka

Och här står jag och babblar

Min pappa sa en gång när jag var liten
"Hellre än att se mina barn svälta äter jag själv"
Ja kanske överlever vi också denna vår
Så låt oss äta, prata och läsa när vi får

Ja det känns faktiskt helt ok
att jag står här och babblar
en stund för dig och dig




Bunden vers (Rim) av Britt Ruuska
Läst 303 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-06-09 10:38



Bookmark and Share


  S-E Forslin/same
Uppväckande! Synnerligen Behövlig!
2016-02-19

  M.Eta
Text som ger en eftertanke, bra!
2015-06-09

  Eva Langrath VIP
Fin rytm i texten
2015-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Britt Ruuska
Britt Ruuska