Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tofflor

Fredagskvällen kommer i rosa tofflor
hasande mot soffans av ostbågar smuliga tyg
tv-skärmens blåbleka sken från någon tävling
fyller rummet där mysdressar och nätbrynjor
är modet som regerar för dagen

Barnen är så uppfyllda av fredagsmys
att det tindrar som av julaftonsskimmer
i deras av haschångor rödögda ögon
thinnertrasor ligger slängda lite här och där
och ölburkar kantar väggar sönderslagna

av misslyckade kast med liten burk
Där firas helgen in med skrik och skrän
och barnen flyr snart in till sitt rum
för något eget rum har de inte
utan delar på samma rum alla tre

och något liv och framtid har de inte heller
det har de gemensamt med föräldrarna
Förr eller senare tar ju tv:n slut för kvällen
och ostbågar och öl likaså och då vet
de allihop vad som väntar

ingen framtid i helgen heller




Fri vers (Fri form) av Mr Mutter
Läst 232 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-06-15 21:22



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
En bild som tagen här i betongen.
Jo, jag känner igen den sången.
Här has det ingen aktieportfölj,
Nej, här somnar Greven i sin fåtölj
Här kämpar vi för att leva dag för dag
Och Hanna från Arlöv, det är jag
2015-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter