Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden: Morris hälsar på. Inläsning finns. På sidan med texten finns en spelare i högerkolumnen.


Jag drömmer mig tillbaka

Jag drömmer mig tillbaka
till en tid, då jag mötte dig
när du kom hem på kvällen i körskolebilen
och jag fick ”köra” sista metrarna,
sittande i ditt knä.

Jag drömmer mig tillbaka
till när en reporter
från Länstidningen fotograferade
oss på promenadfrågesport
och jag satt bekvämt
på din rygg.

Jag drömmer mig tillbaka
till när du lärde mig
köra bil.
Frasen ”Det blir inte grönare än så här”
glömmer jag aldrig.
- Ett vänligt skämt.

Jag drömmer mig tillbaka
till när du alltid fanns där
som en trygghet,
en sorts garanti
att allting löser sig.

Jag drömmer mig tillbaka
till när jag på distans
lärde dig att komma
överens med skanner
och skrivare.

Jag drömmer mig tillbaka
till när du
på din sjukbädd
berättade om din
tjänstgöring i luftvärnet.

Jag drömmer mig tillbaka
till när vi byggde cirkustält
- och jag lärde mig vad gradänger är
och hur mycket de väger.

Jag drömmer mig tillbaka
till bussturer runt Enhörna.

Jag drömmer mig tillbaka
till när du levde.

 

Ta hand om dig
Kära Pappa!




Fri vers (Fri form) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 585 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-06-16 00:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fina minnen tillsammans med pappa. Trevligt att höra det läsas!
2015-06-16

  Ljusletaren
Så fint ordat igen om din pappa. Jag ryser och fryser och jag känner in i märgen din saknad. Underbar och tacksamma ord till en älskad pappa. Bra uppläst också och som vanligt/kram

Ps Puss till kissen
2015-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)