Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till en vän

Jag ser på dig.
Jag ser din ork försvinna.
Din lust, din glädje.

Läser på om allt jag kan för att veta.
Veta vad jag ska göra.
Vad jag kan göra.

Varje dag jag ser dig,
Så ser jag hur,
hur tomt, ensamt, det skulle bli.

Men nånting har ändrats
Jag ser glöd, och glädje.
Jag ser rakt förbi din jävla kropp,
och jag ser lycka.

Jag är så glad att jag tog modet,
Mod att ringa henne.
Bara av att du får prata, se och krama henne.
Jag ser skillnaden i dig.

Oavsett vad som händer så vet du,
du vet att jag skulle pussla ihop allt.
Jag skulle se till att alla mådde bra.
Att alla kunde leva sina liv.
innan jag själv fick känna.

Det är sån jag är,
Det finns inget nån kan göra åt saken.
Jag finns här för alla människor,
på gott och ont.

Fortsätt kämpa, du klarar det.
Men oavsett hur svag du är,
Oavsett hur du mår eller vad du säger.

Ska du alltid veta,
Att mig blir du inte av med.

Jag finns där in i det sista,
det vill säga när vi är 70 år,
och skriker på ungar att sluta väsnas.

För jag älskar dig, min vän.




Fri vers (Fri form) av fredrik strömberg
Läst 231 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-06-16 22:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

fredrik strömberg
fredrik strömberg