Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eftersom jag tidigare valde skriva limerick, väljer jag i stället nu hans andra favoritformat - Rim


HYLLNING till "anakreon"

 

Visst gör det ont när knoppar brista
likaså när vi poeter mista
en rimkonstnär förutan like
och såsom vän, den helt unike
signaturen vår ”anakreon”
som för alltid nu fällt ner ridån. 

Jag kan det ännu inte fatta
att av hans skämt ej mer få skratta
och ej heller längre få ta del
i hans eleganta rimordsspel,
Få sitta invid hans diktarbord,
njuta kloka, minnesvärda ord.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 535 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-06-20 15:02

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  aol
Ja vilken tomhet när han försvann,
2017-03-20

    Dan Myrbeck
Fin hyllning.
2015-06-22

  walborg
Fint att läsa inspirerande ord
2015-06-20

  Marja-Liisa Koski VIP
Vilken fin hyllning du har skrivit till vår rimordsmästare. Sparar den
Varm kram!
ML
2015-06-20

  Solitaire VIP
Fina rim om din,
Och allas vår vän
Han fattas oss ju så!
Men som han gav, kan vi ge igen
I den dagliga skrivargärningen
Med poetalster, stora som små
2015-06-20

  lodjuret/seglare VIP
Det är när väl först knopar brister
en seglare på allvar sin barndoms oskuld mister...
2015-06-20

  Palett
Fin minnesdikt till 'anakreon'.
2015-06-20

    ej medlem längre
Ja det blev en tomhet när han ej längre finns bland oss andra.
2015-06-20

    ej medlem längre
Mycket fint diktat till hyllning för vår poetvän "anakreon"!
2015-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson