Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Perspektivskiften, paradoxer och ungdomligt tänkande i stort.


Humorn min positiva förbannelse

Mörkrets spejare tränger sig före i kön till misären,
visar på det löjliga i militären sätter clownhatt
på revolutionären, motionären visionären.
För bra eller dåligt för visset eller rätt jag vill
ändå sätta sprätt på den positiva förbannelsens
vett att fördela insikten lika, vi är alla lika
svikna på livskonfekten.

Livets choklad och polkagrisar som vi alla
missar inte tar spar
vi är för upptagna av oss själva för att inse att
vi inget har kvar, förbisett att alla ska vara med
på kalaset, visas på det roliga i fredsavtalet få sätta
discodunk på riksdagsvalet hackat och malet tacktalet.
För rolig eller tragisk ensam eller träffad av
skratten om natten, jag får det ändå så lätt sagt att
den positiva förbannelsens pakt med glädjen är
livets vatten.

Mörkrets spejare det är du och jag visst lider vi
svider vi var dag av vardagens elände beklämda sorg
utan ände ilska över allt som är fel
borde rättas till, men då också vår arvedel...
För mitt fel eller ditt fel vi eller dom andra
så kom igång och sjung med i mörkrets spejares
spott och spe över det omöjliga och det som tar för
lång tid för att hända att ske, be boven som tog
ditt mod att sticka, Peter Pans krokodil att
sluta ticka för brådskan hetsen är en chimär
du är en skrattande militär
du är mörkrets spejare och du är
äntligen här.




Fri vers (Fri form) av Trädskugga
Läst 169 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-06-24 11:05



Bookmark and Share


  Svart svan
Wow.... du var en hejare på att förklara att jag är en spejare, så jag tror att du grejar'e och ej behöver sägar'e en gång till till mig...jag tror dig...en till mörkrets spejare säger tack för texten..till dig...
2015-06-28

  ResenärGenomLivet VIP
Tycker om ditt sätt att skriva här, t ex med rimmen mitt i meningarna... texten flyter på så bra och är lätt att följa...finns en hel del tänkvärdheter...
2015-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Trädskugga
Trädskugga