Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det blev inte som planerat






Äktenskapet var inte som det borde varit
trots det var skilsmässa uteslutet

Ofta fick han höra
-När du dör, då skall jag...

Åren gick
hon dog före honom

Han sålde huset och flyttade till en lägenhet
lämnade in möbler till auktionskammaren


Efter några dagar fick han ett telefonsamtal

Under en av lådorna i en byrå
fanns ett fastklistrat kuvert
innehållande 10.000 kronor

Mycket pengar för 50 år sedan




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 459 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2015-06-27 08:57



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Vilken överraskning!
Retroaktiv kompensation.
2015-06-30

  KattenKin VIP
Vilken historia och så bra berättat, jo svinhugg går igen!
2015-06-30

  Gunnel Eriksson VIP
Bra berättat. Du skriver så
tydligt att läsaren förstår vad
du vill säga.
2015-06-28

  Blomma-Stjärna VIP
en berättelse om tragisk tvåsamhet
med intressant vändning
- och vad hände sedan?
2015-06-28

  ResenärGenomLivet VIP
Man vet aldrig vad livet har i beredskap...bra text...
2015-06-27

  Teresia Ridell
Tragiskt livsöde:(
Starkt förmedlat !
2015-06-27

  louisegirl
Hut går hem...
Bra förmedlat!
2015-06-27

  aol
Tragisk olyckligt leverne för dessa två.
2015-06-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Så kan det bli! Hustrun fick inte leva loppan. Det fick han istället!
2015-06-27

  lila fjäderblomman VIP
Gillar mycket! Man behöver inte själv "hämnas" - det gör livet självt!
2015-06-27

  Klara Ord VIP
Intressant text. Man undrar vad han tänkte när han fick samtalet!
2015-06-27

  Lars Hedlin
Ibland kan det svänga riktigt rejält!
2015-06-27

    ej medlem längre
Livets oväntade svängar.
2015-06-27

    ej medlem längre
Ett människoöde med många bottnar.
2015-06-27

  Anya VIP
En hel livshistoria i denna. Man kan undra vem som lagt pengarna där...kvinnan som ville leva livet när maken dog?
2015-06-27

    ej medlem längre
Så kan det vara. Men säkert så fanns det lyckliga stunder som det fanns bevarat hos dem bägge
2015-06-27

  Marianne Räf
Tyvärr, blir inte alla äktenskap
lyckliga. Är, nog, inte jämt den
bästa samlevnadsformen! Med
Löften, ring och papper, menar
jag. Som lätt kan leda till
livslögner. Eller, har jag fel ?
2015-06-27

  Stefan Albrektsson
Tät tragik, delad livslång livslögn.
2015-06-27

  Sommarina VIP
Livet är inte alltid så lätt. Tragiskt
2015-06-27

    ej medlem längre
Berörs starkt av texten. Mycket tragik, man vet aldrig vad orsaken är till en olycklig människas handlingar.
2015-06-27

  Lehva VIP
Vilken fantastisk liten text. Vemod, sorg, desperation och livslögn.
2015-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP