Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
www.wingarr.se


Jordgubbsfest

Människor
rodnar
jordgubbar
röda 

dessert
duger 
till föda

änglar
bleknar
molngubbar
vita

besvär
slita
och bita

salt
och sött
smått
och gott

fisk
och kött

jordgubbskompott
cumulusgrädde
mot himmelsblått

jordkvinnan
vid sin
jordeman

jordiskt
fästa vid
varann
i kärlekens
röda lustar

rustar sitt hem
som en fästning
till skydd 
mot allt
och ingenting

tränar
löpning
simning
tjänar
för egen
vinning

förgubbas
gummeras
dubbas
plomberas
inför sin
avgång

kämpar
med 
stavgång
och stavning

utveckling
går
från välling 
jordgubbssaft
årgångsvin 

till jordgubbsfest
vi får
på himmelskt 
fint porslin
efter vår egen
begravning




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-06-28 07:06



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
Det allra bästa var :

" Cumulusgrädde mot himmelsblått "

Det lät väldigt sommrigt. <3
2015-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren