Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som liten grabb, lärde min far mig kompassen genom att sjunga den. Man sjöng från Nord över Ost och sedan runt hela kompassen. Egentligen skulle dikten haft ett runt format. Men, men, man kan inte få allt . . .


Till Walborg - Kompassen

 

Nord
Nord till Väst - Nord till Ost
Nord-Nord-Väst - - Nord-Nord-Ost
Nord-Väst till Nord - -Nord-Ost till Nord
Nord-Väst - - - - - - - - - - - - - - - - - Nord-Ost
Nord-Väst till Väst - - - - - - - - - Nord-Ost till Ost
Väst-Nord-Väst - - - - - - - - - - - - - - - Ost-Nord-Ost
Väst till Nord - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ost till Nord
Väst - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ost
Väst till Syd - - - - - - - - - - - - - - - -  - - Ost till Syd
Väst-Syd-Väst - - - - - - - - - - - - -  - Ost-Syd-Ost
Syd-Väst till Väst - - - - - - - - Syd-Ost till Ost
Syd-Väst - - - - - - - - - - - - - - - Syd-Ost
Syd-Väst till Syd - - -Syd-Ost till Syd
Syd-Syd-Väst - - Syd-Syd-Ost
Syd till Väst -  Syd till Ost
Syd




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 256 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-06-28 12:27

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  erkki
Hehe! Jag tycker det ser ut som ett flöte!
2015-07-31

  lodjuret/seglare VIP
Kul idé och komposition, som jag gärna sjunger till 'The Manhattan ice tea drink'. Annars är det gott att äta ost i norden iklädd sydväst.
2015-07-05

  walborg
Tack för denna roliga runda kompassvisa!!!! Kompassen och alla prickar och GPS finns i mitt huvud samt anpassningen till havets rörelser som gör att min säng hemma lutade betänkligt i natt!!! Det var en obeskrivlig totalupplevelse att få vara med och segla Gotlandrunt i min ålder 77 år!
2015-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson