Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hämmat maskrosbarn

 

Vilsen varelse vill våga
know-how, när nyfikenhet
bär så mången fråga
som vardagen inte vet
likväl
trasig trötthet tar all tåga

vilar, drömmer dagen
njuter när tanken rusar fri
somnar, slipper obehagen
människans oflyt i livets lotteri
måhända
redan i magen utslagen

 

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-07-08 16:50



Bookmark and Share


  Anya VIP
Sista raden känns verkligen. Jaa vissa är redan utslagna i magen. Så sant!
2015-07-09

  Magdalena Eriksson VIP
Känner smärtans röda rapp inifrån tyglas och ändå livets lov
sommarlov
2015-07-08

  Palett
Fin text !
2015-07-08

  aol
Stark man kan inte annat än bli djupt berörd
2015-07-08

  Bo Himmelsbåge
Fin o stark dikt om de redan från fosterstadiet utslagna...
Ingenting är för dem givet tagna...!
2015-07-08

  Marianne Räf
Man kanske visar upp en mesig sida
för å testa vad folks sympati eller t.o.m.
kärlek går för. Vill de ha en oavsett?
Ingen alls är -enbart- stark ! Din dikt
gillar jag, den är stark å fin !
2015-07-08

  i af apa
" redan i magen utslagen"
vilken fantastiskt mening!

nu är blomman utslagen...
2015-07-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Maskrosbarn emellan, man får bli sin egen trygghet, när ingen annan ger någon. Men tungt blir det ibland. Att bara lita till sig själv. Har man tur hittar man en frände, när man minst anar.
2015-07-08

    ej medlem längre
Fint diktat med allitterationer om dessa maskrosbarn som får en dålig start i livet och kanske får klara det mesta på egen hand, kanske ingen trygghet om livet krisar.
2015-07-08
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP