Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Scener ur en vänskap III - Silverfisken och Myran

I ett päron. I en trädgård bland guldstolar och blå sammet.

Myran
Så hängig du ser ut. 

Myran tittar ut genom fönstret.

Myran
Har det regnat?

Silverfisken
(suckar) Nej.. Jag har bara ont inuti och dessutom är jag deprimerad. 

Silverfisken lägger sig platt på fönsterkarmen.

Silverfisken
Det är ditt fel alltsamman. Du med dina petimetrande kommentarer. 

Silverfisken snyter sig i sidenhalsduken. Myran tittar intresserat på och klappar honom sedan på ryggen.

Myran
Jag vet inte vad det är. Men det klär dig faktiskt med det där surmulna. Och allt löser sig skall du se. Det blir jättebra memoarer ..

Silverfisken
JÄTTEBRA MEMOARER!! Det blir inga memoarer alls. För vem kan skriva memoarer när man bliver avbruten. Heeela tiden och IDELIGEN! Av DIG!

Myran
Jamen det var ju det jag kom för att berätta. Det blir du inte mer. F. S. Smörja har skrivit och undrar om jag inte vill komma och ruska om honom istället. Han ger champange och jag skall vara irriterande. (Myran biter i ett kex) Jag reser i kväll.

Silverfisken lyfter på huvudet.

Silverfisken
Gör du?




Övriga genrer (Drama/Dialog) av AgnesP
Läst 297 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-07-01 14:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Och där kom den äkta saknaden.
Myran är Sanningen och Klokheten.
2015-07-03

  Tabac VIP
Underbar!

2015-07-02

  TrollTörnTrappan VIP
Typsäkert drama med klara drag in i minsta detalj, och en rafflande vändning!!! Intressant hur en silverfisk har ont inuti... ja, inget just huvud eller så.
2015-07-01

  Stefan Albrektsson
Om myran drar kanske silverfisken ändå kan få lite lugn och ro till memoarerna? Trevlig scenbeskrivning i början där...
2015-07-01

  Nanna X
Haha vilken underbar fortsättning, oväntat drag av myran!
2015-07-01
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP