Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag ville rimma i takt.


Staden utan doft och vind

I staden utan doft och vind
där allt är vitt och grått och stilla
varenda en är hemmablind
och låtsas att det färggrant luktar
där undrar vi vad du gör här
när solen blekt bort allt som fruktar
sjung nu för oss, hjärtat lilla
din adrenalinkonsert

på gatan där du föll pladask
i din söta röda dödsbravad
i det grå där fram, där låg en mask
innan blind, nu blick still, osedd
kallnad på en asfaltstundra
den ser dig gå nu, längs din sjukbädd
en använd, trött och slö charad
hjärtat lilla, hör den undra

om den

kan byta
dina kvarlevor
mot det av den
som
kvar lever




Bunden vers (Rim) av Lollaborg
Läst 178 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-07-07 23:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lollaborg
Lollaborg