Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fridhemssonetten

En vis och envis satt på sten en natt
med ögonbryn som räckte ner till kjola'
förbi spatsera' en student besatt
av skuld o' läxor från en folkhögskola

Studenten ögonbrynen syn på fick
och ropa' "ä-redär en modegrej?"
en vis och envis skänkte hen en blick
och sa med kraft ett vist och envist "nej"

Studenten på en vis och envis for
förnärmad av den vises barska ton
de slogs febrilt med näbb och spark och klor
för hen ej stod för nån såndär fason

Och efteråt en vis blitt av ett öga
och skulderna fortfarande skyhöga




Bunden vers (Sonett) av Lollaborg
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-07-07 23:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lollaborg
Lollaborg