Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna sång är rumänska folket historia under kommunismens tid när privatisering inte var tillåtit ens komma på fråga, och stämplades som landets fiende nr 1, då internerades i arbetslägret fångar och jobbades för staten gratis som var ”nya startare”


Jag tittar ut från ”Doftana” (EU)

Bilder: http://www.locuriuitate.com/2013/11/inchisoarea-doftana-doftana-prison.html

 

Hej ”kattenkin” jag putsade fin den gamla språk på diakritiker och är ganska nöjd med översättningen till modern svenska, om man drar texten i Google på engelska låter ganska bra också. Jag bifogar melodien: http://www.bestmusic.ro/various/corul-radio-privesc-din-doftana-revolutionar-705428.html

 

 

Jag tittar ut från ”Doftana” igenom järnstänger

Långt bort i fjärran, lappas ett hörn av himlen…

Det är himlen under vilka hon också är instängt

Där slukar i plåga också min kompis kämpe misshandlad jämt!

 

Starka och unga och fulla av entusiasm var vi!

Vi frågade bara om vi får arbete och en plats på jorden,

Men dem nya bojar(startare) vill lämna inte till oss

Och i den hårda kamp vi/alla båda blev offer.

 

Nu sitter jag slagen och hungrig och bestyrd,

Hon ligger sjuk knappt kan andas.

Bödlar dödar oss i sina klor,

För att inte kunna återvända "tillbaka till folket.

 

Idag, bär jag krossas detta fängelse mur och bryta mitt kedjebrott,

Jag vill flyga som en hök över höga Karpaterna.

Krama om en gångtill min kämpe följeslagare.

Och medan det? kastar jag mig in det hård kamp ingen.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-07-09 09:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP