Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det går inte förklara det man själv inte förstår. Inte ens när allting återupprepas.


23 dagar senare (Hudlös)

Smärtan finns i osammanhangen
i löst sammansatta fogar och omaka skor

smärtan finns i ordinära vardagskoder
jag aldrig lyckats förstå
i vetskapen om det som är jag
och i vetskapen om det som jag inte är

smärtan finns i alla förlorade timmar
dagar
veckor
månader
år av sand
i liv som tog slut
och i liv som inte ens hann börja

smärtan finns i mörkertalen och i svinnet
i om och kanske och utifall att 
och i aldrig aldrig aldrig någonsin

smärtan finns i sömnen
och i sömnlösheten
och dagligheten
och rådvillheten

smärtan finns 
i innanför och utanför 
vid sidan av 
bredvid 
och i jämte
och i bortanför 

och 

i nästandör.




Fri vers (Fri form) av Niclas Petersson VIP
Läst 1016 gånger och applåderad av 32 personer
Utvald text
Publicerad 2015-07-11 18:42



Bookmark and Share


  nikkifager
Så himla bra!
2016-03-10

    Tea Alex
Ja. Smärtan genomborrar allt.
2015-10-09

  blått nagellack
"smärtan finns i mörkertalen och i svinnet
i om och kanske och utifall att
och i aldrig aldrig aldrig någonsin"

klockrent.
2015-09-22

  Sofie Viktoria
<3
2015-07-29

  Svartsilver
Den smärtan är genomträngande i varje cell. Den letar sig in i sömnen och viskar om det som skulle bli men aldrig blev. Den lurar i nudelsoppan och i för kallt kaffe. Den finns bakom tvn och i själen.
Tills den lättar.
2015-07-19

  Linda CH VIP
Du beskriver smärtan på ett sätt som känns mycket äkta och igenkänningsbart. Mycket bra!
2015-07-18

  Änglaögon
Berörs av dina rader.
2015-07-18

  prinscess VIP
smärtsamt och en text som berör
2015-07-14

  Anya VIP
Den där smärtan målas upp på ett mycket bra sätt och jag känner igen mig. Den är vedervärdig och hur ska man begära att andra ska förstå när man inte förstår den själv. Det gör bara så förbenat ont.
2015-07-14

  ResenärGenomLivet VIP
Känner igen det här med smärta som inte går att förklara...smärtsamt bra skrivet...
2015-07-13

  Maiah VIP
En väv av livets lösa trådar, fantastisk dikt
2015-07-12

  Emme VIP
Känns ända in i själen o berör till tårar..
2015-07-11

  DominiQueen
Ja den finns i allt min käre Du, vänder vi på myntet finns lyckan även i allt...
Orka! *hjärta*
Blessed be
2015-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP