Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är förvisso inte troende, men håller heller inte med John Miltons som i sin bok, ”Det förlorade paradiset (utgiven 1667), hävdar Djävulen sagt efter att ha blivit utkastad från paradiset: "Det är bättre att härska i helvetet än tjäna i himmelen." - Bo


Bara en fundering Om - Vad - När - Hur


Livet verkar plötsligt taga slut
och vad följer sen – nog ingen vet.
Då tystnar för evigt väl min trut
till människors glädje och förtret.
Åt sidan blir min penna lagd
efter tusentals av skrivna ord,
(inom parentes en riktig bragd),
och min aska strös ut över jord.

Att sen Sankte Per ej tar emot
min stackare till själ, svart som sot
utan helt bister till mig säger
”När dina gärningar jag väger
ser jag du är utav den sorten
som alltid stoppas här i porten,
och som därför, du nog kan förstå,
får stanna där ute i det blå,
för att evigt, ensam, kall och stum
irra omkring i universum.
*

Kanske något vad jag ovan skrev
alldeles på tok för dystert blev.
Dikten bör nog därför endast ses
som fundering och som hypotes.
Så tänk för Guds skull ej mer på de
för ännu så hänger gubben me.
Och inte heller gör det nåt att
jag på pottan hos herr Per blev satt.

 




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 203 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-07-18 14:09

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Palett
Bra text som ger anledning till eftertanke !
2015-07-18

  Marja-Liisa Koski VIP
Det finns ingenting att oroa sig för. Nu är livet. Så lev i din gyllene ålder i visshet att allt är bra och kommer så att bli!
Kram!
ML

2015-07-18

  walborg
Tror Sankte Per gillar Dig!!!
2015-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson