Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sista striden är här!


Idiotin jag möter...

Tro dom inte, det är bara intriger, falska
scenarion, spökstrider och döda tider.
Destruktiviteten, dras inte med i dess snabba
färd, höga flärd som sanningen tär.
Lögnen blir inte sannare för att den upprepas,
reklam på skam, Spader Svek på spel, bättre
någon annanstans, demondans.
Mörkret lockar med sina enkla lösningar,
någon annans fel, så inget ansvar för egen del,
förnekandet är hårdnackat och stelt, ondskan
uppspelt när du blir skjortad helt.
Lögnens makt är grov och tung, slungar
ut sitt svarta ljus och vi blir
i mörkret fängslade, svartsjuketvingade att
fly som springare, vi får hoppas på Mörkrets
Spejare, för att hinna se Det Värsta närma sig.
Så är striden här, domderar och förstör, tystar
och hämmar, cyniska efterslängar säger till
dig: "Kom inte ikapp, lämnas där bakom!".
Men det är då du vet att den sista striden
är här, du reser ditt spjut mot arket, skyndar
ifatt och sänker lögnens makt.
Verkligheten, friheten och ljuset följer sedan.
Sanningen och livet finns i nuet,
och är till för dig och mig.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Trädskugga
Läst 275 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-07-24 12:31



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Ursnyggt skriftat!
2015-12-30

  DominiQueen
Tack, jag läser om flera gånger... Bokmärker. Dessa formulerade insikter ger mig stort hopp. Tack. Vackert. Själsvackert.
2015-07-27

  Larz Gustafsson VIP
Jesus sade: "Jag är vägen, sanningen och livet."
2015-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Trädskugga
Trädskugga