Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gå omkring och filosofera







Det kommer en dag. Den kommer. Jag såg dej gå längs vägen. Längre bort väntade skymningen. Där längre fram låg morrondagen. En dag ska du komma hem. Det är en dag som inte är som alla andra dagar. Själv står jag här och tittar upp på himlen. Den är blå. Blå som den alltid har varit, några slöjmoln som dansar lätt. Det är en dag man vill stanna och vara vid, kanske gå omkring och filosofera gå bort till en hamn och se de stora fartygen lägga till, fanorna med sina spännande tecken, var jag än stått på jorden har den alltid varit blå. även månen i en exakt position ovanför. Runtomkring mej ser jag människor. De kommer från alla delar av världen. någon står och spelar på en violin, en annan sitter och samtalar med en vän andra flyter omkring i en jämn ström. Det är lugnt och vinden är ljum.






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Lars Gullberg
Läst 269 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-15 14:52



Bookmark and Share


  jimmy johansson
jimmy johansson
2017-05-21
2017-05-21

  jimmy johansson
:P?€$i
2017-05-21

  Goraxy 89 Orion VIP
Är det INTE märkligt? Vi står mitt i livet bland människorna som hastar förbi eller står som vi och ser bara förbi varandra eller beundrar månen, som oberoende av fasen alltid tycks befinna samma ställe, dock med variationer i storlek och färg - En gång såg jag månen rodna och le igenkännande !
2017-05-17

    ej medlem längre
Ett ögonblick ur livet så fint uppfångat och sparat av dig.
2017-05-15

    Sefarge VIP
En Dikt som lindar
In en i skapelsefylld
"violdoftande"känsla
Bravo!
:)
2017-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg