Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känner mig som en drottning





Byggde ett luftslott
flög omkring högt ovan

Verkligheten anropade
platt fall

Grunden höll

Skaffade bättre redskap
började bygga
gjorde förändringar

Har ett väl förankrat lustslott




Fri vers av Marita Ohlquist VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2015-08-03 08:38



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Fina ord som vittnar om din sanna styrka !
2015-08-07

  Bibbi VIP
Grunden är livsviktig.
2015-08-04

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2015-08-04

    ej medlem längre
Jag tolkar in att bemästra konsten att kombinera dröm el fantasi med verkliga livet :)

2015-08-04

    Dan Myrbeck
Bra man inte måste heta Bernadott
för att kunna få ett slott!
2015-08-04

  soligajag_1 VIP
Kom inte på någon kommentar förut:

Du beskriver detta så bra, luftslottet landade i lustslottet. Lever och njuter.
Bokmärker!!
2015-08-04

  Gunnel Eriksson VIP
Vilken bra metafor,
"väl förankrat lustslott".
2015-08-04

  lila fjäderblomman VIP
Well done, well done!
2015-08-04

  StinaJ VIP
Det känns tryggt att grunden höll, basen som allt vilar på
2015-08-03

  Blomma-Stjärna VIP
aaah - oooooooooopa´!
2015-08-03

  Maria Sundelin VIP
Jag satsar på sandslott istället ?
Kramar
2015-08-03

  Anya VIP
Låter stabilare med ett lustslott jämfört med luftslott. Jaa bygger vi inte alla luftslott emellanåt? Gäller bara att inte flyga i dem för länge. Bra skrivet!
2015-08-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Du förmedlar så fina tänkvärda ord, min vän.
2015-08-03

  walborg
Från luftslott till lustslott - suveränt resonemang!
2015-08-03

  KattenKin VIP
Men så härligt! Det borde alla få ha, du får sprida en arkitektkopia! :)
2015-08-03

    ej medlem längre
Underbara du och dina texter som ger så mycket att få ta del av!

2015-08-03

  louisegirl
Ja det gäller att aldrig ge sig;)
Bra skrivet!
2015-08-03

  Stefan Albrektsson
Mycket fyndigt med luftslott vs lustslott. Ja, det gäller att bygga på grunden och inte av luft - så sant, så sant (och ger bibliska allusioner...). Fint!
2015-08-03

  Lars Hedlin
JA så är det ibland..man bygger upp igen och igen
2015-08-03

    ej medlem längre
Jag är det och jag kommer från en plats som är bortom allt. Så är det.
2015-08-03

  Rise Little One
Underbart att ha kontroll över sak och ting i livet!
2015-08-03

  M.Eta
Bra gjort! Du är så duktig på att beskriva poetiskt! Kram
2015-08-03

    ej medlem längre
Det lönar sig att ha en riktig grund från början.
Kloka ord!
2015-08-03

  Marianne Räf
Å, vad härligt ! Inte bara Överleva, som så, utan också till nått - bättre !
2015-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP