Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I mitt hjärtas trädgård






Livets blomma stod i knopp

öppnade försiktigt sina kronblad


Vissnade innan den hann slå ut




Fri vers av Marita Ohlquist VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2015-08-05 10:18



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
Stark ord om sorg...som berör
2015-08-16

  ResenärGenomLivet VIP
Åh...sorgligt...
2015-08-12

  Teresia Ridell
Sorgen..starkt berörande.

Kramar
2015-08-07

  Magdalena Eriksson VIP
Största sorgen av alla
de unga som dör eller drömmar som inte blir av.
Kärnfullt som alltid du skriver
en klang av järn och humleblomstj
2015-08-07

  Lars Hedlin
Starkt som bara den!
2015-08-06

  Maria Sundelin VIP
Låter hårt
Kramar
2015-08-05

    ej medlem längre
Livet är hårt ibland, slår obarmhärtigt!
2015-08-05

    Dan Myrbeck
Tyvärr är det
så ibland.
2015-08-05

  Linda CH VIP
Mycket vackert och berörande om sorg.
2015-08-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Stark och berörande text, som i få ord tecknar den tragisk erfarenheten av tung sorg efter ett barn.
2015-08-05

  Stefan Albrektsson
Mycket starkt - och jag känner den personliga erfarenheten och tyngden bakom orden...
2015-08-05

  Blomma-Stjärna VIP
läser Anyas underbart varma kommentar till din fina och sorgsna dikt - det känns tjockt i halsen och vått i ögonvrån -----------
2015-08-05

  louisegirl
Fina berörande rader, om det svåraste som finns <3
2015-08-05

  Ljusletaren
Ja det gäller att leva fullt ut medan man kan för vem vet /kram
2015-08-05

    ej medlem längre
Knoppens skönhet stannar för evigt i varmt minne...
2015-08-05

  Rise Little One
Det gör ont i själen att läsa denna...
2015-08-05

    ej medlem längre
Berörande rader, verkligen ...
2015-08-05

  Anya VIP
Gripande om någon som vissnade innan den hann blomma. Får mig att tänka på dikten:

När en blomma bryts av
I sin vackraste blom
då blir marken så trist
och så fruktansvärt tom.
Men kanske ändå
att det någonstans finns
en äng eller undangömd skreva,
dit blommor som brutits för tidigt
får komma och fortsätta
växa och dofta och leva…

Inte kan väl den blomman
förvandlas till stoft
som av himlen har fått
både färger och doft?
Men kanske ändå
att det någonstans finns
en kärlek som allt kan förklara:
att den som har gjort
den blomman en gång
nu vill ha den tillbaks
för han kan inte mer
vara utan den bara…

Atle Burman
2015-08-05

  Respons VIP
Vissa saker måste nog njutas med händerna på ryggen.
2015-08-05

  KattenKin VIP
Sorgligt! Fint skrivet, men gör ont i tanken.
2015-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP