Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skulden är min.

Fattigdom är ingen pest mer än för de som lider av den.

tiggeri är inget hot mer än för de som tigger

vari består då min rädsla?

 

Tittar bort, vägrar möta ögon och låtsas inte höra det svaga

hej! från en kvinna.

Skam och skuldkänslor övermannar mig en sekund

sedan är jag inne i affären.

Vid utgången tvekar jag och en befängd tanke flyger genom mitt huvud.

Finns det någon annan utgång?

Känner mig fångad, olustig och förstår inte mina känslor.

Går ut genom dörren stirrande rakt fram.

 

Är jag en ond människa en racist nu,

hur gick det till? 




Fri vers av Monica Ullmark/Cickan VIP
Läst 296 gånger
Publicerad 2015-08-09 09:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Monica Ullmark/Cickan
Monica Ullmark/Cickan VIP