Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Entonigt klämtar den lilla klockan…!


HimlaFröjd…!

 


Ensam utslängd på… 

Ensam utslängd
på slätten
utmed stranden…

under nätter
som flämta o vaka…

under skäppan
där rosorna slakna…

Vingarna dryper
av heligt vatten



Hämtad vid källan där…

Hämtad vid källan där…
Gud om natten...

Jag tar Dig vid handen
o vi hinner

Vi går mot kupan
o natten brinner

o då finns Du där
min Vän…



Vi går på moln
lysande av storhet…

Vi går på moln
lysande av storhet…

o Änglarna möter oss
invid porten…

att Helga

denna orten

under fötterna

flammar

sanden



Ohhh… jag känner
att Du är oss när…

Ohhh… jag känner att
Du är oss så nära…

o på händerna vill
Du oss bära

Dit

där Kärleken
brinner av glöd

Du frälser oss

ifrån…

 

Mörker...



Ohhh...



Död…!

 

 

~*~

 

 

© Bo Himmelsbåge




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 742 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-08-10 00:05



Bookmark and Share


  Sommarina VIP
Så vackert i tröst och kärlek
2015-08-16

  Gabrielle Laurèntzen
Mästerligt och så fullkomligt unikt som bara du kan göra! Som en sorts trygg närvaro bara av att läsa... Såå himla massa vackert!
Bokmärker!
2015-08-12

  ResenärGenomLivet VIP
Ljuva ro som väntar...underbart vackert...
2015-08-12

  Palett
Starka känslor i denna text !!
2015-08-11

  Chawa VIP
Grattis till de båda utmärkelserna!!
2015-08-11

  Lasseman VIP
Wow!!.. denna satte sig på djupet med en känsla så skön.. grattis och tack
2015-08-11

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2015-08-11

  Fem hjärtan VIP
Mästerligt vacker till ..ord, bild och musik!
2015-08-11

  Eva Helene VIP
Den vackra sången och musiken ledsagar orden i din vackra trösterika dikt. Och slutet skapar trygghet och tillit till att mörkret och döden kommer att övervinnas.
2015-08-10

  Bibbi VIP
Helt otroligt fint!
2015-08-10

  Bibbi VIP
Grattis till placering!
2015-08-10

    ej medlem längre
Mycket vackert diktat!
Underbar slutstrof, som en tröst i världens ondska!
Vacker bild till också!
2015-08-10

  Chawa VIP
Ja, nog är detta ett mästerverk alltid! Serent, i ord, ton och bild. Gillar upprepningarna och att texten går att läsa till musiken om man vill det. Mycket, mycket vacker poesi (som en psalm), som lämnar läsaren trygg inom!
2015-08-10

  Ljusletaren
Otroligt vacker med bild, musik och ord. Ett mästerverk igen och bokmärkes/kram
2015-08-10

  M M Mannheim VIP
Ovanlig poesi som talar till en. Av en poet som alltid överraskar med sin ovanliga poesi.
2015-08-10

  genni VIP
Tycker om slutet och vacker musik, känns rogivande.
2015-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge