Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glasögons insida

Hur många steg
tar en anka
på en planka
på tio meter

hur många
tankar
tänker
en halv
älgkalv
per kilometer

hur många
taggar
har en 
igelkott
per mått
i ryggcentimeter 

hur långt
kan en berguv skåda
i mil efter mil

hur långt
når en
pilbågspil

ankan vaggar
stänker
älg och igelkott 
tänker båda 
mest på taggar

flyter fnyser 
ryser

över ont och gott
varmt och kallt
natt som dag

en berguv ser allt

jag kan
bedyra
alla fyra
är jag
jag är alla

nu är
goda råd
dryga och dyra

ska jag stå
löpa eller flyga
undrar vart

eller falla
i nån bitter
håla

vad ska
man tåla

här gäller
vara smart
snarare
än vis

undvika
lida

skriva
att livet
är underbart

på glasögons
insida

måla
mitt eget
paradis




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 266 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-08-21 06:08



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Både rolig och berörande dikt om att peppa sig själv. Inte se alla hinder. För visst finns det många av olika slag. Men också mycket i livet att glädja sig åt.
2015-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren