Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Framhärdar vara gammaldags o skriva på rim. Fick e-post med frågan om jag känner mig nere och dystrofisk, och måste därför svara.


Eufori – Dysfori

 

 

Nej absolut ej någon dysfori
men jag kan ju inte bara låta bli
skriva om det tråkiga och dystra
när jag skriver om det glada, ystra. 

För att ge det rätta perspektivet
måste också allt som tillhör livet
i dikten tagas upp och penetreras
sant här om möjligt analyseras. 

Jag vill då påstå, om ej förmätet,
att det ändå tillhör diktarbetet,
och att jag känner som ett ansvar
att i dikten försöka ge ett svar. 

Men nu jag har, ja det endast Gud vet,
kanske tagit vatten över huve’t,
och slutar då jag ej längre hinner
då nu mina ord bara försvinner.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 193 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-08-25 12:29

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ida-Marianne
Jag tror att vi är många som känner både Eufori och dystrofi i dagens samhällsklimat. Att försöka producera kloka diktrader om världens tillstånd i dag är en otroligt svår uppgift.
2015-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson