Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är när jag blundar som jag ser klart






Kunde inte se helheten
det svåra satt mitt i synfältet

sidoseendet
visade bara små fragment


när jag blundade
såg jag hela bilden




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 36 personer
Publicerad 2015-08-27 10:04



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Yes synd bara att det är så svårt att måla blind.
bra skrivet.
2015-09-02

  Lars Hedlin
Insikts fullt!
2015-09-01

    ADI Nehlin
Klokt!
2015-08-31

  Ljusletaren
Dessa ord gillade jag skarpt *tack* /kram
2015-08-31

  Margit Grell
Fint, när pusselbitarna faller på plats
2015-08-30

  lila fjäderblomman VIP
ja precis så kan det vara. Bra!
2015-08-30

    ej medlem längre
Att med lugn i sinnet kunna se tydligare, tänker jag.
2015-08-28

  M.Eta
Fantastisk!
2015-08-27

  Gunnel Eriksson VIP
Läser hela dikten som
en livsinställning.
2015-08-27

  Respons VIP
En paradox som låter fenomenal, men prova den inte bakom ratten på motorvägen;-)
2015-08-27

  Maria Sundelin VIP
Ja, så kan det vara
Kramar
2015-08-27

    Dan Myrbeck
Det kan låta motsägelsefullt, men så är det.

Sanningen visar sig
för vår inre syn.
2015-08-27

  ResenärGenomLivet VIP
Man får prova sej fram...bra skrivet...
2015-08-27

  Anya VIP
Vilken bra metafor för hur man måste göra för att se helheten. Blunda... och se i mörkret. Tänker på boken Fågeln som vrider upp världen, där huvudrollsinnehavaren går ner i en brunn för att hitta det han söker.
2015-08-27

  Teresia Ridell
Vist, ja ofta stirrar man sig blind..först när man släpper lite på sin bild..ser man på riktigt..
2015-08-27

  Linda CH VIP
Funkar allt som oftast! Svaret finns inom.
2015-08-27

    ej medlem längre
Det brukar vara så!!! Bra!
2015-08-27

    ej medlem längre
Att betrakta världen med inre ögat ger större perspektiv.
2015-08-27

  ~Snöflinga~
Så fint <3
2015-08-27

    ej medlem längre
Sinnets storhet.
2015-08-27

  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat!
2015-08-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Ibland är skygglapparna på. Verkligheten för svår. Ändå ser man klart bakom ögonlocken.
2015-08-27

  louisegirl
Ja så kan det vara ibland
Bra ordat!
2015-08-27

  Marianne Räf
Skönt, å se sakar, blundande !
Trovärdigt skrivet !
2015-08-27

    ej medlem längre
Så kan det nog vara, håller med
2015-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP