Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betala och var nöjd BRANDFACKLA

 

 

Här arbetar jag ett helt arbetsliv

betalar skatt

som andra betalar ut

något jag inte kan påverka.

 

Sedan när krafterna avtar

och år läggs till år

får jag gå i pension.

 

Jag är inte längre aktiv

har ingen lön utom pensionen.

 

Ändå fortsätter jag belala skatt

inga avdrag kan jag göra

inte ens resor till och från arbetet

för att jag är pensionär.

 

Inget kan jag påverka 

så då svider det 

när brevet från Skatteverket kommer.

RESTSKATT 3.000 KRONOR!!!!!

 

Och det med en pension på 13.000 kronor 

det efter jag har betalt skatt på min lön,

moms på mat och dryck,

skatt och moms på bränsle

till en begagnad bil.

 

Allt har skett solidariskt till samhället 

till mina medmänniskor

runt hela vår glob.

 

Någon säger att du som är kristen

kan ge av dina pengar som rik svensk

en del av den svenska välfärden.

 

I det skyddande, trygga Norden.

 

De politiskt korrekta vill att jag ska öppna

mitt hjärta!

 

För en värld på flykt från krig, terror

och fattigdom.

MEN VA FAAN TA DÅ BORT SKATT PÅ MIN PENSION

GE MIG EN PENSION JÄMFÖRBAR MED MIN LÖN!

 

MED DEN LÖN JAG HADE UNDER 50 ÅR

KAN DET INTE VARA SÅ SVÅRT!

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av M M Mannheim VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-08-28 14:47



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
Verkligheten...på gott och ont
2015-09-16

  Minkki VIP
I Finland får man betala restskatten i rater... också här går pensionärer i en skatteklass för sig :/
2015-09-04

    ej medlem längre
Det är så här det ser ut ... vår verklighet!
2015-08-28

    ej medlem längre
En överfinansierad statsapparat är kanske roten till problemet? Jag tycker att det är dags för de rikaste i Sverige att öppna sina plånböcker och bidra mer till statskassan. Ekonomi och politik är dock inte mitt område. Jag tycker dock det är trist med låga pensioner i ett såpass rikt land som Sverige. Särskilt för människor som har varit arbetsföra under hela sitt liv.
2015-08-28

    ej medlem längre
Jag fick tillbaka 3000, å är nöjd!
2015-08-28

    ej medlem längre
Det är väl alltid så att det är de som har minst som ska öppna sina plånböcker, de där uppe i toppen har naturligtvis inte råd att offra något av sina löner.
2015-08-28
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP