Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Harpsundsekan

Jag tror att
den där ekan
på Harpsund
är i fullgott skick

Inga åror som gnisslar oskönt
i sina årtullsfästen

Inga lösa sittbrädor
som gör färden osäker
för statsmän och presidenter

Inga dolda läckor
som väter ned
strumpor och skor

Inga tiggare på bryggor och stränder
som föder svåra tankar
och moraliska dilemman

Inga flyktingbåtar
med tättpackade människor
som skriker och pekar

Ingen skottlossning
mellan rivaliserade
kriminella gäng

Inga brända bilar på strandkanten
som sprider lukt
av bränd plast och brinnande bensin

Jag tror att
den där ekan
på Harpsund
är i fullgott skick




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-09-02 07:45



Bookmark and Share


  Kim VIP
Somliga är nog uppfostrade att ordna det för sig, även om det är på andras bekostnad. Och utom synhåll. Med skottsäkra väster.
2015-09-03

  Magdalena Eriksson VIP
Jo jo vad som håller är svårt att se
blindheten straffar ut sig själv.
din penna hittar rätt utan att tjatpeka!
2015-09-02

  Marita Ohlquist VIP
En liten idyll isolerad från den råa verkligheten!
2015-09-02

  Anya VIP
En politisk käftsmäll...jaa så tänker jag när jag läser. Skicka in den vettja.
2015-09-02

    ej medlem längre
Säkert är ekan i gott skick... men ... hur är det med den som ror ekan?
2015-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP