Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt i livet finns det svarta hålet där goda föresatser, vänner och hopp försvinner ut i tomma intet...


Ringa till Tomheten

Mitt i livet
finns det svarta hålet
där goda föresatser, vänner och hopp
försvinner ut i tomma intet

och lämnar bakom sig
ett blått kvävande mörker
som inte ens det kraftigaste skrik
förmår att lätta upp.

I drömmen letar jag efter de
nya numren när de tidigare inte längre fungerar.
I stället för siffrorna noll till nio använder de nya numren helt andra begrepp:
Ansvar, Minne, Tacksamhet, Planer, Ödmjukhet...
Tro, Vilja, Fantasi, Styrka, Tillåtelse...
Känsla är det nya riktnumret.

Jag kämpar mot tomheten
som stundtals gäckar
i alla riktningar.
Bygger vidare på mitt liv.
Försöker brygga över och lappa hålen.
Ta hand om det och dem som är kvar.

Ritar några handskrivna skyltar
till stöd åt mig själv och andra.

Och lämnar ett diskret spår av skorpsmulor bakom mig,
så att jag kan hitta tillbaka

 

till duvorna och friheten.

 

------------------------------------------------------
Bilden lånad från https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sourdoughbreadcrumb.jpg




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 954 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-09-03 00:51



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Digital kamera med sladd, fixar lätt till bild o kladd, skriver detta som en Brok, spion väl i gammal bok, känsla drar i textens 'ladd'.
2017-08-22

    Birgersdotter VIP
Berör mig
2015-10-11

  bumerang

Tomhetkänslan är en realitet för många. Inbillar jag mig. En entitet
Att räkna med, som du gör här i texten.
Värre skulle det vara att förneka dess existens.

"Ta hand om det som är kvar" - ett bra exempel.
2015-09-04

  lila fjäderblomman VIP
Bra text om våra mänskliga villkor.
" Känsla är det nya riktnumret " - tror att du har hittat nyckeln till tomheten här!
2015-09-04

    ej medlem längre
Det är mycket oförutsett som möter i livet, tomheten kan bli svår efter dem som lämnar...
2015-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)