Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur arkivet – omarbetad


Ensam – Öde, värre än . . .

 

Hårt
har livet
farit med de gamla.
Svårt
uppgivet
i vårdens karusell de famla.

 
Står
som gammal
ensam i den vida världen
Går
så sakta fram
funderande på sista färden.

 

Ser
ej mera
meningen med livet.
Ber
få abdikera
men tvekar ta det sista klivet

 

ut
på okänt hav
som ingen riktigt känner.
Slut
på alla krav.
Farväl av goda vänner.

 

Bör
dock besinna
liv oss blivit givet
För
att blott försvinna
är alltför fegt och uppgivet.

 

 EPILOG

 

Här
beskrivits
ödet av en gammal man
När,
övergivits
ingen utväg fann.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-09-03 09:14

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minkki VIP
inte lätt att vara människa...
2015-09-09

  walborg
Måtte ingen behöva bli så ensam när slutet närmar sig
2015-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson