Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
When you can bear your own emptiness, you are free - Mooji


Tro på tomhet del 3



En annan sak jag undrar när det gäller tomhet. Jag har hört många gånger folk säga "jag känner mig tom", är inte det lite motsägelsefullt? Hur kan man k ä n n a sig tom? Vi vet vilka som så kallade "grundkänslor" är och tomhet är definitivt inte en av dem. Borde tomhet också räknas som grundkänsla?
- Ja, man kan ju undra varför man säger att man känner sig tom som om tomhet var något negativt. Tomhet är varken positivt eller negativt. Tomhet är tomhet. Det är inte något man kan känna och ändå säger så många just det, att de känner tomhet. Det är lite märkligt, ingen tror på tomhet men alla kan känna den, eller hur?
Men du tror på den. Och snart börjar jag också göra det, jag har nästan blivit tomhetsfrälst.
- Det krävs lite mer för att du ska bli en av oss, men jag kan hjälpa dig på traven. Du måste växa in i tomheten, som vi tomhetstrogna säger.
Så det finns fler som tror på tomhet?
- Det finns många men det är (än så länge) bara jag som är helt öppen med det.
Modigt av dig, att gå ut offentligt och säga att du tror på tomhet.
- Det kan man bara göra om man är så pass tom som jag är.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Onomatoprofet VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-09-05 15:53



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Bra existentiella tankar. Tomhet är en missbrukad floskel, som egentligen betyder att man lider av saknad eller sorg eller andra känslor. Till och med likgiltighet är en känsla. Så ser jag på tomhet.
2015-09-05

    ej medlem längre
Bra reflekterat!
Så länge man känner något är man inte tom, möjligen likgiltig.
2015-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP