Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
DET ÄR SOM VANLIGT


Vi har ingenting att prata om




60 miljoner människor tvingas lämna Sverige
efter nattens månsken
Varenda bil står kvar på tomgång längs vägen.
Husen fryser
och blommorna i fönstret undrar
medan katterna stryker längs knuten
En liten pojke står där
vinden har ett brev i sin hand
jag lyfter försiktigt på dörrhandtaget och går ut.
Jag går långsamt ner till torget för att gå ombord.
jag sätter mej på passagerarplats
bland alla er andra och vet inte var vi ska.
Väl i luften
cirkulerar vi runt
ett främmande land
och får höra i högtalarna att vi ej har landningstillstånd
medan bränslet långsamt tar slut




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Lars Gullberg
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-09-05 11:03



Bookmark and Share


  Nanna X
Ja vad ska man göra liksom...
2015-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg