Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kap. 9 – Känd

Solsystemet simmade varsamt runt i tystnad. Planeten Jorden funderade på om den tittade upp eller ner, men det skapade bara förvirring och ilska.
Efter att ha matat månen, flög rymdskeppet mot Jorden för att leta efter en viss person, som hade brutit mot de grövsta grammatiska lagarna som gällde i denna dimension. Rymdskeppet ägdes av "Den Grammatiska Imperiet AB".
Personen satt och läste tidningen i sitt vardagsrum. Där stod det: "Gedigen samlare slår rekord! En person har skördat tjugo tusen löskatter i vikt och är nu på världsturné".
"Jasså, jag är på världsturné. Vad trevligt!", sade han och log i glädje över sin situation. Sedan greps han av panik och kräktes lite.
"Löskatter i vikt!? JAG SKULLE JU HA KATTER I LÖSVIKT!!!", vrålade han och rusade genom väggen och in i köket – mer bestämt i baksidan av frysen. Han spottade ut kaklet och klev ur frysen.
"Du är sen", sade en skuggig silhuett.
"Vem är du?", frågade Personen och försökte fokusera sin syn på silhuetten (han behövde köpa glasögon).
"Jag är Maj-Britt. Jag kommer från Den Grammatiska Imperiet och är här för att stämma dig på hundra kronor"
Denna glada dag hade just blivit förstörd. Personen kröp ihop i ett hörn av förtvivlan.




Prosa (100-ordare) av Aspskugga
Läst 198 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-09-07 10:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aspskugga
Aspskugga