Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se bilder på sig själv är ett elände

 

Råkar man se sig i en spegel
eller kanske på något fotografi
blir det faktiskt nu som regel
att det liknas vid en tragedi. 

Ja önskar att jag hade turen
slippa medge jag känner till den
där tragikomiske figuren
som projekteras där på bilden. 

Skulle det verkligen så vara
att om man känner sig som toppen
det i mitt speciella fall då bara
skulle gälla insidan av kroppen? 

Nej, här i hemmet få ej längre hysas
varken speglar eller fotografier,
utan här låter jag dem bannlysas
då de kan skapa mystiska fobier.




Bunden vers av Carl O Andersson
Läst 227 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-09-07 12:50

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minkki VIP
det låter väldigt fnuttigt att instämma, jag tror ingen gillar foton tagna på sig själv senare än för tio år sedan... Men!

det centrala Du säger är att skalet inte är viktigt, utan människan inuti det. Vi speglas riktigt bara i andras blick, inte i silvrat glas.
2015-09-09

  walborg
Du är imponerande både utanpå och inuti!
2015-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson