Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänskapens blomma

Det ligger en
söndervittrad vänskapsblomma
i ditt knä
ett avtryck
en relief
av hundra och tusen timmar
av skratt och gemenskap

Men du har ingen
att ge den till
ingen som vill ha den
ingen som ser blomman
bara stenen

Släng bort den
låt den sparkas och trampas
låt den pinas
av regn och stormar
till den åter syns
och behagar världen

Där växer en blomma
som du plockar
och lägger i ditt knä
för att du hoppas och tror
på en evig vänskap




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 475 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-09-09 07:15



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
jag tolkar denna dikt som en uppmaning att låta gå -
att se det som är nu -
att tro på en evig vänskap, ändå...
inte så lätt
men det känns helt rätt
- bokmärke!
2015-09-09

  Mats Edin VIP
Vackra ord i meningarna, vackra meningar i orden
2015-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP