Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På inspiration av en fantastisk visa av och med den franske artisten Patrick Bruel. Men vet att hur jag än vrider och vänder orden så kommer jag omöjligen i närheten av den enorma originaltexten. Ett mästerverk!!! "Peur de moi"


Rädd för mig

 

Var inte arg på mig
om jag inte vågar
eller ens vill
säga de där orden

De stockar sig så underligt
i min halsgrop 


Var inte ond på mig
Ty min vägran rymmer
oändligt mycket mer värme
än alla dikter

och än alla

de där orden


Misströsta inte
för det uteblivna sagda
Se min blick
och hav förtröstan

Tårarna flyter aldrig kalla
ur mina ögonvrår


Du skall äga visshet i
att deras väg för alltid är
i riktning ned mot hjärtat
där du lever

Livs levande giver liv
Andas hopp om framtid


Och  förstå att det jag räds
är lyckan och dess flyktighet
Dess drömskhet
evigt ouppnådd

Den låter sig inte styras
Hur lagar jag att den ej vackla?


Du skall aldrig tvivla
om mina läppar talar i tystnad
Ty värmen i min hand förtäljer
mer än du nånsin vill

Och bara det

gör mig rädd för mig


Så var inte arg på mig nu 
om jag dig inget lovar
Kanske skulle jag vilja allt
och inte ens det

skulle vara tillräckligt




Fri vers av Ki
Läst 606 gånger
Publicerad 2006-04-22 01:03



Bookmark and Share


  Jaramald VIP
Ja, kan bara hålla med föregående talare.
Att ha förtröstan är stort!
Det är som om det högre jaget har talat.
Kärleken tror jag handlar om den där frånvaron av rädslan som man stundvis kan känna.
2007-08-11

  DanSan
.



Åhhh bara så helt underbart ordat!!!

"Så var inte arg på mig nu
om jag dig inget lovar
Kanske skulle jag vilja allt
och inte ens det

skulle vara tillräckligt"

Jag *LER* och blir mållös!!!



.
2006-04-22

  Helene Månsson
VIlken härlig text! Bokmärker denna! /Helene
2006-04-22

    Cajsa
Mycket bra skrivet!
2006-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Ki
Ki