Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikt

På väggen hänger en gammal karta
Världen av i går
Länder tillkommer och försvinner genom historien
Jag befinner mig fortfarande där knappnålen sitter
Men Rörelsen gick i motsatt riktning
Flaggorna användes som vapen när kravallpolisen kom
De hade inget val
Gummikulor och tårgas gick inte att vifta bort


Skogen höggs ner och ladorna brändes
Bolaget skickade ut sina sista dagsverksarbetare
De talade inte samma språk som de som bodde i skogen
Frågor var förbjudna på alla språk
De som överlevde rymde in mot stan
Bosatte sig utanför centrum för att få vara nära
De färgade gatorna med förfädernas drömmar
Och samlades runt eldarna för att berätta om världen av i går




Fri vers av Rune Stakset
Läst 141 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-09-15 22:44



Bookmark and Share


    samole
fin, men undrar över om det är nån sorts dröm, det att sammanhållning fortsatte fast utflyttad.
tänker på sammanhållning och vad den behöver.

2016-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Rune Stakset