Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns många berömda broar i världen, bron vid floden Kwai, Golden gate bron och i filmens värld, Broarna i Madison couny och så finns bron vid Idivuoma.


Bron vid Idivuoma eller brevet från Åsa Simma

 

 

Det sägs att broar bygger länder

och folk samman.

 

Att barn har lättare att når lärdom

och gemenskap med andra barn.

 

Många broar som byggts

behöver precis som människor 

att repareras när de blir äldre.

 

En gång skrev lilla Åsa ett brev

till kungen

och en träbro blev byggd vid byn Idivuoma.

 

Men tidens tand fräter sönder

trä när den inte längre lever.

 

När vi nu hjälper barn

från stridande länder.

 

Har vi även råd att låta lilla Jovnna sju år

och hennes kamrater 

att komma till sameskolan i Karesundo

två mil från hembyn.

 

Broar bygger länder och folk samman

men broar behövs även

inom ett land.




Övriga genrer (Essä/Recension) av M M Mannheim VIP
Läst 655 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-09-20 21:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Va fint å Gud välsigne dig å din fina tanke!
2015-09-21

  anits VIP
Så sant och mycket klokt skaldat!
2015-09-21
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP