Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Höstbudgeten"

 

 

Här har nu regeringen kommit med sin höstbudget

en regering med S och mp.

 

S som nu visar att de övergett

arbetarklassen som satt dem

i regeringsställning många gånger.

 

Många av arbetarklassen som byggt vårt land 

är för länge sedan borta.

 

Men vi döttrar och söner av arbetarklassen 

är nu pensionärer.

 

I höstbudgeten lovar de lägre skatt

på pensionärernatten med 100 till 250 kronor/månad.

 

Högre bostadstillägg för pensionärer med 100 kronor/månad

vilket bara är en del av alla pensionärer.

 

Från 2017 lovar de avgiftsfri öppenvård för de 

över 85 år.

 

Varför inte för pensionärer från 70 år?

Samtidigt höjer de bensin och dieselskatten

plus moms på bränsleskatten.

 

Slopad avdragsrätt i pensionssparande 

genomförs.

 

Så vad blir det kvar av höjningen med 100 till 250 kronor/månad?

 

Vad blir det kvar av 100 kronors bostadstillägg?

 

Som jämförelse så får ungdomar fri tandvård till år 23

och bidrag glasögon.

 

De som oftast har bra tänder och ögon har råd till tandvård

och glasögon?

 

Lägsta föräldrapenning höjs från 225  till 250

KRONOR PER DAG?

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av M M Mannheim VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-09-21 15:33



Bookmark and Share


  Flicis VIP
Ojdå, jag ber tusen gånger om ursäkt. Det var aldrig meningen, att alla skulle få gratis glasögon. Utan bara de barn, vars föräldrar inte ville eller hade råd. Att skaffa sina barn glasögon.

Jo, det var jag som satte igång det en gång i tiden. Detta skedde vid valspurten 2010, när jag snackade med några politiker.

Som sagt; sorry, det var inte meningen att alla skulle få bidraget.
2015-09-24

    ej medlem längre
Ja, sult är det de bjuda på, men jag undrar om borgarna utan sd blir noe beder?
Sylt: svält
2015-09-21

    ej medlem längre
Det är bara ett pusslande med siffror. I slutändan blir det minus ändå.
2015-09-21
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP