Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herbert Fontander på flykt

Trampade snett
i söndags
på flykt
från ett jaktlag
med grönklädda män
och drivande hundar

Kände lukten av svett
och inoljade vapen

Hamnade i våta utmarker och träsk
bland mossa och grästuvor

Spejar mot skogen
där kalvarna går

Spejar mot solen
som går ned i väst

Hoppas på tystnad
Hoppas på vinter
Hoppas på frid i mitt sinne

Det handlar om att stå ut
en liten stund till

Inte lägga sig ned
Inte vila
Inte stanna
Inte sova

Det finns en annan skog
där djur som trampat snett
kan vila en stund

Det finns en annan skog
där familjer lever tillsammans
och hjälper varandra

Det finns en annan skog
med solbelysta gläntor
där trötta älgar
vågar vila en stund




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-09-23 06:19



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fint där jag läser ur älgens perspektiv. Som en "Helge" i poesiform. Vackert om att hoppas...på en annan värld.
2015-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP