Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
snodde bilden där ute i rymden nånstans...


Utomjordiskan i Knorrland del 1



Utomjordiskan landade på ängen i närheten av kyrkan i vår by uppe i Knorrland. Hon är ganska lik oss människor men hennes ögon är lite mindre än våra och hennes öron är rektangulära. Jag tittar på henne och hon knorrar på ren knorrländska:
- Jag kan tala ditt språk. Vi är intelligentare än ni.
- Jaha, och?
- Inget, säger det bara för du kan väl inte tala mitt språk?
- Nä, jag klarar mig bra på knorrländska. Vad gör du här?
- Jag är på besök. Vi ville kolla läget lite. Hur det går för er.
- Det går bra för oss, hurså?
- Vi har fått signaler om att det är oroligt här.
- Signaler? Oroligt, här? Här i Knorrland är allt som det ska, det är längre neråt landet och i storstan det är oroligt. Men det är deras problem det. Vi har inga terrorister här inte.
- Jag menade här på Jorden. Vad är det där för nåt?
- Det där är vår kyrka, har inte ni det i din by?
- Nä, faktiskt inte. Vad gör man där?
- Man går in och ber till Gud och då kommer man till himmelriket när man dör.
- Gud i himmelen? Vem är det? Och var finns himmelriket nånstans?
- Sa du att ni är intelligentare? Men du vet inte vem vår skapare är? Och att himmelriket är där uppe?
- Skapare av universum menar du? Men det finns en skapare som har skapat alla universum och inte bara det här. Och hon heter inte Gud. Nåt rike "där uppe" finns inte heller, för jag kom just nyss där uppifrån, har du glömt det?
- Vadå alla universum? Hur många finns det? Jag tror inte på det en sekund! Gud vilka dumheter man får höra av en utomjording. Och från vilket håll kom du alltså? Du kanske åkte förbi, du körde kanske till vänster om himmelriket.
- Du tror inte på att det finns flera universum men du tror på himmelriket? Det är inte konstigt att det är oroligt på den här planeten.
- Klart att jag tror och vad har du för bevis att det finns flera universum?
- Följ med mig på en åktur i mitt skepp ska jag visa dig!
- Nä tack, jag blir lätt sjösjuk.
- Men fortsätt att tro på "riket" då.
- Det ska jag, jag går in i kyrkan och ber en bön för dig.
- Som du vill, jag kollar vidare vad andra jordingar tror på för konstiga ställen. Hälsa till Gud från mig...
- Dra åt helvete! Men det är kanske därifrån du kom?
-skdgbnsmjktlsalsassmgbkgsm!
- vasarru?




Övriga genrer (Satir) av Onomatoprofet VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-09-25 00:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP