Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utomjordiskan i Knorrland del 2


Precis när vi skulle skiljas åt så såg jag vår präst Olof som var på väg in i kyrkan. Jag ropade på honom.
- Olof! Kom hit! Här är en utomjordisk varelse som påstår att det inte finns nåt himmelrike och att det finns flera universum!
- Va? Vad säger du? Jag kommer genast.
Olof kom till ängen och tittade på utomjordiskan, blev lite rädd men försökte att inte visa det. Han frågade henne:
- Vad menar du med att inte finns nåt himmelrike?
- Måste jag upprepa allting, kan inte han föra över samtalet vi hade nyss till din hjärna bara?
- Föra över? Här ska inget föras över, svara nu, jag är överstepräst här!
- Jaha, vad är en överstepräst för nåt?
- Det ska jag tala om för dig senare, svara på frågan!
- Okej alltså ni tror på nåt rike där uppe, eller hur? Men jag kan försäkra er att det inte finns något där uppe, jag har ju åkt genom universum kors och tvärs, det finns bara mörker där.
- Mörker? Och stjärnorna då?
- Stjärnor är stjärnor precis som solen och vår stjärna zilen.
- Zilen, vad är det för konstigt namn? Att du inte ser himmelriket när du åker runt i din burk är inte så konstigt, det kan man inte se med blotta ögat särskilt om man har så små ögon som du.
- Mycket lustigt överstepräst, men som jag sa: vi är mycket intelligentare och vi vet att att det inte existerar något som inte går att se med ögat.
- Så ni är materialister på din planet?
- Ja, kan man vara något annat? Det finns bara materia och mörk materia.
- Just det, mörk materia, det är där himmelriket finns. Det är därför du inte ser det heller.
- Nu fick du till det överste, hör du har du nåt att äta så kan vi diskutera vidare över en bit mat?
- Du är välkommen till guds hus, sa Olof och blinkade åt mig.




Övriga genrer (Satir) av Onomatoprofet VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-25 14:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP