Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Richard Wagner - en berömd judehatare


En tysk, en judehatare och en svensk


Nu har även Antje Jackelen, svenska kyrkans ärkebiskop anslutit sig till "PK maffian"
och pratar om människors lika värde. En del lyssnar på Gud, en del lyssnar på Wagner. Själv lyssnar jag på Magnus Uggla. Han är inte klok!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Onomatoprofet VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-09-26 01:09



Bookmark and Share


    Tommy M
Okej, jag snappade inte riktigt ironin...

Vi får hoppas att andra läsare, exempelvis dem du ironiserar över, är smartare än jag.

Jag tycker att det vore på sin plats åtminstone med distanserande citattecken, "PK-maffian".

Och jag hävdar med bestämdhet att huruvida en åsikt är "PK" ("politiskt korrekt") är en värdelös måttstock på huruvida den är bra eller inte.

Exempelvis är det "PK" att vara mot krig, aga/barnmisshandel och våldtäkter. Men det är inte "den politiska korrektheten" som gör dessa åsikter bra.

En avvikande åsikt som jag har (men den blir inte bättre för att den är avvikande) är att spioner istället för att spärras in som högförrädare borde hyllas på båda sidor om gränsen som de sanningssökare de är. Om vi vet var vi har varandra, blir vi antagligen mindre rädda.

Förlåt utvikningarna, som flög iväg från den rena textkommentaren! Din lilla dikt/satir är tankeväckande.
2015-09-28

  Onomatoprofet VIP
Jag är ironisk, jag är för människors lika värde jag med.
2015-09-26

    Tommy M
Det tvivelaktiga uttrycket "politiskt korrekt" och än mer ditt "PK maffian" (för övrigt en oskön särskrivning) antyder att det finns åsikter som man måste ha på grund av någon sorts grupptryck eller konsensusskäl - men som man bör ifrågasätta. Din text ger intryck av att du anser detta vara fallet med principen om lika människovärde.

Men inte är man så jävla utmanande, om man tycker att Hitler och Anders Breivik är mindre värda. Det är det tvärtom många som gör. Men om du exempelvis anser att människor av annan nationalitet är mindre värda, får du finna dig i motargument. Då hjälper det inte med att skryta med att man är "politiskt inkorrekt"!

Själv tycker jag att principen om lika människovärde är en av människans bästa uppfinningar. Den ger en bra grogrund för att lösa konflikter här på klotet.

Räknar du nu in mig i PK-maffian?
2015-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP