Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
läs gärna del 1 och 2 först


Utomjordiskan i Knorrland del 3


Översteprästen Olof snålade inte med mat och dryck. Han tog fram en stor gryta med kött, bröd och vin. Skål! sa Olof till oss. Utomjordiskan tog en klunk vin och frågade Olof:
- Vad är det här?
- Det är vin, har inte ni det på din planet? Det är alkohol i så man ska dricka måttligt annars blir man berusad och tappar fattningen.
- Berusad? Tappar fattningen? Nä, nåt sånt kan inte hända oss, vi har alltid full kontroll.
- Hahaha, full kontroll! Fresta mig inte, mitt barn!
- Jag är inte ditt barn, jag är inte ens från den här planeten!
- Jaja, så säger jag till alla i församlingen. Berätta nu om det där med flera universum, jag är nyfiken...
- Vad vill du veta?
- Ja hur vet ni, som är intelligentare än oss att det finns flera universum?
- Ja, vi har sett bilder från andra universum.
- Bilder? Var kommer de ifrån? Dum fråga, glöm det. Alltså det där är bara snack, vadå för bilder? 3D? Diabilder? Dessutom, hur kan de komma från nåt annat universum? Vårt universum är oändligt stort, vilket annat universum kan det komma ifrån då, det finns inte plats till flera universum!
- Bra tänkt, överste men det där med att det är oändligt stort stämmer inte. Det är rätt så stort men så stort är det inte. Det närmaste grannuniversum är Tuniversum. Vi har g45u70 bilder på det. Tuniversum är mycket större, för att inte tala om Sjuniversum.
- g45u70? Tuniversum, Sjuniversum? Nu hittar du på utomjordiskan, lägg av! Du får inte dricka mera vin! Ät lite köttgryta istället.
- Det är ingen ide att berätta nåt för er verkar det som, ni tror ändå inte.
- Jodå, vi tror på herregud vår skapare!
- Åh nej, då är vi där vi var från början.
- Precis! I begynnelsen var Ordet!
- Begynnelsen? Du menar universums begynnelse? Ska jag berätta om det?
- Nä nu räcker det med Science Fiction, nu ska vi omvända dig. Vi börjar med dop, följ med in i kyrkan!
- Dop? Vad är det?
- Du ska få syndernas förlåtelse och så ska vi hitta ett namn åt dig som passar.
- Jag har ett namn redan, så nej tack. Jag heter Zina. Synder, vad är det?
- Bra försök, mitt barn men synden finns nog i universums alla hörn och även i andra universum om du så vill.
- Så du tror på flera universum?
- Jag tror på allt du säger, bara jag får döpa dig.
- Okej, om det är så himla viktigt för dig.
- Halleluja!
- Förlåt? Oj, nu ringer min kapten, jag måste tillbaks till skeppet och lämna rapport.
- Men dopet då? Du smiter!
- Jag kommer tillbaka, jag lovar!
- Skynda dig då, vår Herre väntar på dig!
- Jaja, bjud honom på vin under tiden...




Övriga genrer (Satir) av Onomatoprofet VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-09-27 11:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP